Rondleiding
Welkom bij Hondencrèche en Dierenpension A2 Culemborg. Klik op de pijl rechts om door de rondleiding te bladeren.
In onze receptieruimte ontvangen we de gasten die bij ons komen logeren. Vanaf hier nemen wij de zorg voor uw dier van u over. Aan het einde van een logeerpartij brengen we altijd persoonlijk verslag aan u uit over hoe het is gegaan.
Het is van belang dat de entingen in orde zijn. Naast de standaard jaarlijkse enting, is zowel bij de hond als de kat een aanvullende enting verplicht. Bij de hond heet deze enting KC of Pneumodog (tegen kennelhoest) en bij de kat is dat de Bb enting (tegen een vorm van niesziekte).
U bevindt zich bij de ingang van de hondencrèche. Uw hond kan tussen 7 uur ‘s ochtends en 19 uur ‘s avonds gebracht en gehaald worden. U kunt uw hond voor een of meerdere vaste dagen in de week brengen.
De honden gaan in groepen naar de speelvelden. Alle honden kunnen tegelijk buiten spelen en daarom ook net zo lang als we willen. De pups en de bejaarde honden gaan eerder naar binnen voor de nodige extra rust. De honden gaan overdag twee keer buiten spelen en de honden die blijven logeren gaan 's avonds nog een keer.
Omdat wij met groepen werken is het belangrijk dat uw hond sociaal is in de omgang met andere honden. Wij kijken goed in welke groep uw hond het beste past. Dit hangt bijvoorbeeld af van de grootte en het karakter van de hond. Vanwege onze werkwijze werken wij helaas niet met alle rassen, zoals de zogenoemde risicorassen.
Omdat de Culemborgse kleigrond nogal blubberig werd, hebben wij gekozen voor zandvelden. De honden kunnen hier fijn in ravotten en graven. Desalniettemin worden sommige honden behoorlijk zanderig en is een wasbeurt aan het einde van het verblijf aan te raden!
De honden leven zich lekker uit met elkaar, maar kunnen ook hun eigen gang gaan als ze dat willen. Wij houden toezicht op het gedrag van de honden en worden hierbij ondersteund door een camerasysteem.
In de zomer zetten wij badjes op de velden, zodat de honden lekker kunnen poedelen en spetteren met water. Ook hebben wij schaduwplekken op de velden middels de dakplantanen en zeiltjes.
Honden die van zwemmen houden, vinden ons hondenzwembad helemaal geweldig.
Dit is het binnenverblijf van de honden. Alle honden krijgen hier een of twee maatjes. Uw hond is dus gedurende het hele verblijf onder soortgenoten en dat vinden veel honden fijn. Het zijn tenslotte roedeldieren! Alle honden hebben een hondenbed tot hun beschikking en we zien regelmatig dat honden gezellig bij elkaar kruipen. De verblijven zijn voorzien van verwarming en airconditioning.
Misschien moet u even wennen aan het idee dat uw hond in een kennel zit. Maar bedenk dat honden niet zo naar het interieur kijken als wij mensen. De meeste honden vinden het heerlijk om hier te zijn, omdat ze gewoon lekker hond kunnen zijn met elkaar en bovendien veel aandacht krijgen en vertier hebben.
Wij gebruiken kwaliteitsvoer van het merk Biofood. Honden gaan hier in de regel probleemloos op over als ze bij ons logeren. Mocht uw hond speciaal voer nodig hebben, dan kunt u dit meegeven en zorgen wij dat uw hond zijn eigen voer krijgt.
De honden die bij ons logeren voeren wij twee keer per dag. Wij geven ze ruim de tijd om te eten en blijven daar altijd bij zodat ze niet uit elkaars bak kunnen eten. Wij weten dus precies wat uw hond eet. Na het eten houden wij minimaal twee uur rusttijd aan. Het verblijf is altijd voorzien van een bak vers water.
U kunt uw hond aan het einde van het verblijf lekker laten wassen. Ondanks dat wij de verblijven zeer regelmatig schoonmaken, maakt een hond zich door het spelen op de velden vaak vuiler dan bij u thuis. Omdat er bij ons meerdere honden met elkaar samenleven ruiken ze meer naar hond dan normaal.
Ons dierenpension is zowel bij de katten als bij de honden kleinschalig van opzet. Hierdoor leren wij alle gasten persoonlijk kennen. Wij verzorgen ze ook allemaal zelf, waardoor wij goed in de gaten kunnen houden of uw dier goed in zijn vel zit. Uiteraard worden we hierbij goed geholpen door onze medewerkster, vakantiekrachten en stagiaires.
Wij hebben twee ruimtes voor de katten. De katten lopen de hele dag vrij rond. Omdat katten in het pension geen territoriumdrift hebben, leven ze gemoedelijk met elkaar samen. Uiteraard hebben ze beschikking over alles waar ze behoefte aan hebben, zoals klim- en krabpalen, speeltjes, vers water en een kattenbak.
De buitenkatten bivakkeren graag in de frisse lucht. Ze kunnen via het kattenluik of de schuifpui naar binnen en naar buiten.
Er is zowel vanuit het binnenverblijf als vanaf het balkon weids uitzicht. Wij merken dat veel katten het leuk vinden om te kijken wat er allemaal te beleven is.
Dit kattenverblijf heeft een buitengedeelte aan onze zwemvijver.
‘s Nachts heeft iedere kat een eigen verblijf. Voor twee katten uit één gezin hebben wij duoverblijven. U mag desgewenst een eigen mandje meegeven. Hier krijgen de katten hun eten, waardoor we in de gaten kunnen houden of de kat goed eet en desgewenst eigen voer kunnen voorschotelen.
Wij gebruiken kattenbrokjes van Prins en Royal Canin als basis. Omdat katten soms nogal kieskeurig zijn, hebben we ook brokjes van andere merken in huis. Als uw kat speciaal voer nodig heeft (bijvoorbeeld tegen blaasgruis) of u wilt dat uw kat ook zachtvoer krijgt, dan kunt u dit meegeven.
Wist u dat katten en honden geen besef van tijd hebben? U hoeft zich dus geen zorgen te maken als u lekker lang op vakantie gaat. Als uw hond of kat zijn draai heeft gevonden, vermaakt die zich net zo lang totdat u weer terugkomt. Is dat geen fijn idee?Rondleiding

Om een goed beeld te krijgen van wat er allemaal gebeurt in de hondencrèche, het hondenpension en het kattenpension kunt u hierboven de rondleiding volgen. Klik op de pijltjes om naar de volgende of de vorige foto te gaan.

 

kopje hondencreche
kopje hondenpension
kopje kattenpension
 

FacebookTwitter Youtube